Content added to your bookmarks in MyHoval

File added to your bookmarks in MyHoval

There has been an error while adding Content to your bookmarks in MyHoval

Решението за климатизация на производствената база осигурява идеални условия за съхранение и производство на вино.

Решението за климатизация на производствената база осигурява идеални условия за съхранение и производство на вино.

В новопостроения комплекс на Winzer Krems климатичното решение на Hoval създава идеални условия за производство и съхранение на виното Krems, като осигурява постоянни температури и оптимална влажност.

  • Произвоствени сгради
  • Нови сгради
  • Индустриални климатични системи

Основана преди повече от 80 години, Winzer Krems се превърна в най-всеобхватния производител на качествени вина в Австрия. В новото хале са разположени двадесет и два уреда Hoval TopVent за отопление, охлаждане и вентилация.

Производствено хале: Най-високи стандарти за хигиена и условия на труд

В допълнение към приятния вътрешен климат за служителите, хигиенните стандарти в бутилиращото съоръжение бяха от съществено значение. Клеменс Фукс, технически мениджър в Winzer Krems казва:

Ние пълним 15 000 бутилки на час с Grüner Veltliner и други качествени вина. Чистият въздух е особено важен тук.
TopVents осигуряват приятна температура от 20 °C и поддържат влажността в желания диапазон

TopVents осигуряват приятна температура от 20 °C и поддържат влажността в желания диапазон. Голямо предимство e, че е необходима само една система за отопление и охлаждане на залата. Благодарение на усъвършенстваната технология, едно устройство е достатъчно, за да модерира до 900 m² и в същото време да регулира влажността. В допълнение, високият капацитет на отопление и охлаждане на системата TopVent позволява да се намали броят на необходимите устройства. По този начин сайтът се възползва от максимален комфорт с по-малко усилия.

Рециркулационна система за оптимално съхранение на вино при постоянни температури

Рециркулационна система за оптимално съхранение на вино при постоянни температури

Общият капацитет на съоръжението е около 13 милиона литра вино – 70% бяло и 30% червено вино. За оптимални условия на съхранение трябва да се поддържа постоянна температура от 17 до 18 °C.

През зимата е лесно, но през лятото изисква сложна технология

казва Клеменс Фукс. В избата с дълбочина 16 метра подходящият климат също е от решаващо значение за производствените процеси на винените сортове. Също така е важно системата да поддържа правилната влажност. Инсталационната компания Getec, отговорна за цялата строителна технология на новия строителен проект, също разчита на компетентността на решенията на Hoval тук. Рециркулационните модули TopVent разпределят въздуха напълно автоматично посредством вграден въздушен инжектор. Климатиците в залата бяха специално разположени на различни точки под тавана и разделени на шест контролни зони. Това води до гъвкаво, индивидуално направено системно решение, което осигурява правилните условия във всяка област.

Отопление, охлаждане, вентилация с централно управление

Отопление, охлаждане, вентилация с централно управление

Участващите техници оценяват предимствата на новата сграда, потвърждава Клеменс Фукс: „Всичко може да бъде планирано и изпълнено перфектно“.

Централното управление на шестте контролни зони за пълнене, изба и склад е разположено в средата на сградата. Това поддържа линиите къси и улеснява работата и поддръжката на системата. Въз основа на първия практически опит се извършва непрекъсната оптимизация на управлението. „Hoval е много ориентиран към решенията и бързо намира начин да постигне целта дори при индивидуални изисквания“, казва техническият директор на реномираната изба, който е много доволен от сътрудничеството. „Куникационните канали са къси и при нужда винаги някой е на разположение с помощ и съвет."